УМЕТНИЧКИ КООРДИНАТОР

СТУДИО ТРАГ

СЦЕНСКИ – АУДИО – ВИЗУЕЛНО

Уметнички координатор и предавач Студија Траг

Марица Вулетић-Наумовић

Марица Вулетић-Наумовић

Уметничка/академска каријера: Завршила две године студија на Одељењу за етнологију и антропологију Филозофског факултета у Београду. Дипломирала Глуму и Позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности у Београду. Као стипендиста Француске владе, усавршавала се 1989/90. године у области театарског израза, сценског покрета и миме у Ecole Jacques Lecoq – Mime, Mouvement, Theatre у Паризу.

Од 1999. предаје Сценски покрет на Академији уметности; у звање доцента изабрана 1999, ванредни професор постала 2004. а 2009. изабрана у звање редовног професора. На Академији лепих уметности у Београду асистент за предмет глума од 1997. до 1998. године. Од 2001. до 2009. године предаје Сценски покрет на Академији умјетности Универзитета у Бања Луци, у Републици Српској (БиХ). Сарадник у Школи глуме у Позоришту Младих “Дадов” од 2011. до 2013. године. Основе позоришне режије предаје у школској 2013-2014. години на Академији уметности. Од 2015. године предаје Позоришну режију на Академији умјетности Универзитета у Бања Луци.

Од 1986. до 1997. стално ангажована у Позоришту “Бошко Буха” – Сцена “Код коња”. Члан Драме Београдског драмског позоришта од 1997. до 1999. године. Остварила више од 50 улога, и одиграла укупно преко 1000 представа. На филму, телевизији и радију остварила више од 20 улога, и синхронизовала преко 1200 цртаних филмова. Као позоришни редитељ остварила дванаест режија, три монодраме и две асистентуре режије, а као радио редитељ дванаест радио драма. Као стручни сарадник за сценски покрет била ангажована у тринаест представа. Такође, остварила костимографију у једанаест, сценографију у девет, драматизацију у девет, адаптацију текста у пет и избор музике у једанаест представа.

Учествовала у раду више семинара и радионица. Поред академског образовања у Београду, учила, живела и радила у Паризу, Цириху, Кардифу, Холстеброу, Венецији, Бањалуци, Требињу, Новом Саду. Учествовала и гостовала на многим домаћим фестивалима у Србији и међународним позоришним, филмским и студентским фестивалима: Бањалука, Пула, Котор, Шибеник, Венеција, Фиренца, Париз, Брисел, Тунис, Каиро, Анкара, итд. Видела свет и радила са добрим и изузтетним ствараоцима. Једно од драгоцених искустава јој је и рад са особама са посебним потребама.

Члан Удружења драмских уметника Југославије/Србије, Удружења филмских уметника Србије и Међународног удружења позоришта за децу и омладину (ASSITEJ).

Добитница неколико домаћих и међународних похвала, признања и награда.

Живи у Београду и има породицу; мајка је два сјајна сина.