ПРЕДАВАЧИ

СТУДИО ТРАГ

СЦЕНСКИ – АУДИО – ВИЗУЕЛНО

Зимски семестар 2021. године.

Марица Вулетић Наумовић

Марица Вулетић Наумовић

Рођена у Земуну 1962.године.  По професији дипломирани драмски уметник – глумица; позоришна, тв, филмска и гласовна, дипломирани позоришни и радио редитељ; Као стипендиста француске владе похађала школу Ecole Jacques Lecoq, редовни професор сценског покрета; ванредни професор позоришне и радио режије… Члан неколико професионалних и стручних удружења.

Осим у Београду, учила, живела и радила у Паризу, Цириху, Кардифу, Холстеброу, Венецији, Бања Луци, Требињу, Новом Саду. Учествовала и гостовала на многим домаћим и међународним позоришним, филмским и студенстким фестивалима. Видела свет и радила са добрим и изузетним ствараоцима. Има породицу и мајка је два сјајна сина.

Милена Деполо

Милена Деполо

Милена Деполо је рођена 1981. године у Београду. Дипломирала је драматургију на ФДУ 2006. године. Запослена је у Позоришту „Бошко Буха“, где је сарађивала са редитељима свих генерација. Потпредседница је извршног одбора АССИТЕЈ-а Србије, где се бави осмишљавањем програма који афирмишу стваралаштво за децу и младе. Осим за позориште, пише за телевизију. Добитница је неколико стручних награда.

Ивана Димић

Ивана Димић

Ивана Димић, рођена 1957. у Београду, по образовању је дипломирани драматург. Бави се писањем (кратке приче,романи, драме) и превођењем, као и драматуршким радом у позоришту.Члан је Српског књижевног друштва од 2001. и има статус истакнутког уметника од 2005. Обављала је функције: помоћник министра за културу, директор драме, дирктор позоришта.

Награђивана за „Змајовине пангалозе“ 2008, за трајни допринос култури 2011, за роман „Арзамас“ 2016 „Перо Деспота Стефана“, 2017 НИН-ова награда.

Живи и ради у Београду. Пензионер.

Зоран Јерковић

Зоран Јерковић

Tон-мајстор и дизајнер звука (Београд, 1949.). Један од оснивача Катедре за снимање и дизајн звука Факултета драмских уметности у Београду. Уметнички сарадник и доцент (1997. – 2012.). Тон-мајстор у Радио Београду (1967. – 2002.), снимао радио драме, експериментална радиофонска дела и уметничку музику. Бави се и дизајном сценског звука.

Учествовао је на многим радиофонским фестивалима и такмичењима. Награде на интернационалним радио фестивалима: PRIX ITALIA: 1977, 1984, 1985. године / PREMIO  ONDAS: 1977, 1979, 1985. године/ ACUSTICA INTERNATIONAL (WDR Keln):1991. године/ PRIX SOUNDSCAPE – Barcelona : 1999. године/ VII INTERNATIONAL RADIO BIENALE  (Mexico City) : 2008. године. Добитник је и преко 30 награда на домаћим радио-фестивалима/ Добитник награде YUSTAT у категорији примењена сценска уметност за дизајн сценског звука у представи “Вечерас слушате” у продукцији Звездара театра 2002. године/ 2010. године, као члан ансамбла за рану музику “Ренесанс” добио АПРИЛСКУ награду града Београда у категорији МУЗИКА/ 2011. године, за Дан Драмског програма Радио Београда (24. март) добио награду “Витомир Богић” за животно дело/ 2017. године добио награду “Александар Павловић” за допринос афирмацији српске уметничке музике у земљи и иностранству (награда за животно дело) – Удружење композитора Србије.

Снимци Зорана Јерковића објављени су на компакт дисковима у преко 16 земаља. Снимао је за WDR-Келн, ORF-Беч, ABC Listening Room (Сиднеј) и New York Radio and Performing (Бруклин, САД).
Зоран Јерковић члан је AES-a  (Audio Engineering Society, New York) и Удружења професионалних тонмајстора – дизајнера звука Србије.

Небојша Драгићевић

Небојша Драгићевић

Дипл. Дизајнер звука, ФДУ.
Запослен на ЈМУ РТС од 1995.године (Техника – аудио системи / Продукција – постпродукција звука). Поред рада на телевизији, паралелно гради каријеру у домаћој филмској продукцији. Предавач на катедри за музичку продукију и дизајн звука (Академија уметности Београд) од 2010. до 2017.
Добитник медјународне награде Тактонс 2011. године.
Небојша Драгићевић – IMDb

Маша Певац

Маша Певац

Маша Певац је дипломирала драматургију на Факултету драмских уметности 2008. године и вишегодишњи је сарадник Драмске редакције Радио Београда. Опробала се у писању различитих радиодрамских форми – од драмских минијатура, преко документарно-играних дела, до оригиналних драмских текстова у оквиру серијала Звездани часови.

Добитница је награде „Витомир Богић“ за најбољег младог радио аутора у 2017. години. Бави се и писањем сценарија и кратких прича.