О НАМА...

СТУДИО ТРАГ

СЦЕНСКИ – АУДИО – ВИЗУЕЛНО

ДРАМАТУРГИЈA - ЗВУК - ПОЗОРИШНА РЕЖИЈA - РАДИО РЕЖИЈА - ФИЛМСКА РЕЖИЈА - ГЛУМA - ДИКЦИЈA - ПОКРЕТ - КОСТИМ - СЦЕНОГРАФИЈA - ФОТОГРАФИЈA - КАМЕРA - ТВ РЕЖИЈА - МОНТАЖA - ПРОДУКЦИЈA

Посматрајући младе људе уочили смо да им недостају садржаји који би их заинтересовали, а уједно и упутили у лепоту уметничког ствралаштва. Из тог разлога Позориште Пуж у сарадњи са групом ентузијаста жели да отвори врата свог Студија Траг будућим ствараоцима. Обезбедили смо простор, кадар, и опрему. Имамо аудио-видео студио и просторе за вежбање који ће користити полазницима. Оно што желимо да нагласимо је да ће Студио Траг на прави начин прићи младима, пробудити њихове скривене таленте и тако им помоћи да се боље упознају са професијама које одговорају њиховим интересовањима.

Кроз предавања, вежбе, визуелне и аудио материјале у сусрету са живим ствараоцима, полазници ће бити упознати са сценским и аудио–визуелним уметностима: елементима  драматургије; позоришне и радио режије; глуме; дикције; покрета; филмске и ТВ режије; сценографије; костима; дизајна звука; фотографије; камере; монтаже и продукције.

Са полазницима старосног доба од 16 до 18 година (група од 14 до 16 полазника), радиће професионални сарадници који су афирмисани и остварени у својим уметничким областима. 

Очекујемо да међу сарадницима буду присутни и следећи предавачи: Љубиша Ристић, Марица Вулетић Наумовић, Милена Деполо, Ивана Димић, Мирјана Ојданић, Радослав Владић,  Милош Јагодић, Дарко Недељковић, Зоран Јерковић, Драган Елчић, Иван Пешукић, Славица Кос, Небојша Драгићевић, Бранислав Зеремски, Зорана Милошаковић Тасић, Дубравко Јовановић, Ива Штрљић, Слободан Роксандић, Ивана Несторовић, Славен Дошло, Горан Радовановић, Ана Томовић, Дарко Лунгулов…

Примање полазника ће се обавити кроз разговор, са претходно послатим мотивационим писмом; из кога ће предавачи имати могућност да виде, односно да се упознају, са будућим младим полазником. План је да у студију полазници седам месеци раде са одабраним предавачимана на упознавању различитих уметничких области, а у осмом месецу оставља се временски простор за њихове самосталне (или групне) радове. Ово нису предавања и сусрети са ствараоцима само студијског карактера, него и предавања које ће им пре свега будити креативност и развити љубав и посвећеност изабраној делатности, чиме су испуњени и сами предавачи.

План рада

Радионица почиње од 1. октобра и траје до краја маја.

Часови се састоје од двочаса и планирано је да се одржавају петком у вечерњим терминима, а суботом и недељом у преподневним терминима.